Blogg

Viktigt!

Hej!

Då det uppkommit en hel del diskussioner på sistone ang klasser och grenar på RIKS 2017 vill vi i distriktet göra ett uttalande.

För det första känns det otroligt trist att det skall uttryckas så mycket negativt om både arrangerande distrikt och förbundet. Vi trodde att RIKS skulle vara en rolig grej där vi ses och utbyter erfarenhet med varandra samtidigt som vi tävlar, men det verkar tyvärr som att arrangemanget föder fram en hel del mindre positiva saker. Vi ställer oss frågan, vill vi ens arrangera detta på de villkoren som blivit?

Dalarna är ett helt nystartat distrikt, vi vet nog egentligen inte riktigt vad vi gett oss in på med att arrangera RIKS, men vi ville för medlemmarnas skull göra detta och vi arbetar efter bästa förmåga för att det ska bli så bra som möjligt. Men vi måste även inse våra begränsningar.

Anledningen till att tex inte tömkörningen är med är att vi kände att vi inte hade möjlighet och pengar att lägga meetinget över 4 dagar. Det finns inga krav från Förbundets sida eller i TR som talar om vad som måste ingå i ett riksmästerskap, detta är helt upp till arrangerande distrikt.

Om förbundet hade hunnit plocka fram ett MSV-program i dressyren, hade vi mest troligt valt att inte ta med det iaf, för det är inte ekonomiskt försvarbart att arrangera en klass med kanske 2-3 startande. I dagsläget om vi räknar på 40st meetingdeltagare, så är det 4 st som anmält sig i A-klass, så egentligen borde man kanske överväga till nästa gång att inte ta med den heller – tyvärr! Som arrangör måste man se till vad medlemmarna vill ha, om man har över 30 startande i D och C klass men bara 4 i A, så talar ju det sitt tydliga språk.

Vi har även valt att inte ta med 110cm hoppning just av den anledningen, det är för få som anmäler sig.

I år är det ett ooootroligt stort tryck på anmälningarna till RIKS, det är många som kommer bli besvikna för att de tyvärr kommer att hamna utanför startlistan, men det är lång tid kvar och mycket hinner hända efter vägen.

Vi hoppas vi kan se mer positiva inlägg om RIKS och ni medlemmar kan vara tacksamma över att det faktiskt blir ett RIKS i år, för utan distrikt Dalarna så hade det inte det. Hjälp oss efter vägen i stället för att stjälpa oss så vi inte tappar gnistan att genomföra RIKS.

Vänd kritiken åt rätt håll och på rätt sätt. Har ni åsikter om TR och Förbundet, skicka ett mail till deras info-mail, detta för att de då har en chans att hantera det på rätt sätt. Du som medlem måste göra din röst hörd om det skall bli förändring – men på rätt sätt.

Nu blickar vi framåt och hoppas på ett kul meeting med många deltagare och ett fint väder!

Kallelse till Årsmöten

Här i bloggen kommer vi skriver lite lätt om vad som kommer hända och vad som hänt.
Så kika in här med jämna mellanrum och följ oss 🙂

Årsmöte för Distrikt Dalarna

ÅRSMÖTE 26/2

Distrikt Dalarna bjuder in till årsmöte söndagen den 26/2 kl 11.00 på folkets hus i Säter.
Vi bjuder på kaffe och fika.
Alla är välkomna, även ni som inte blivit medlemmar än.

*För att vara röstberättigad på mötet måste din medlemsavgift vara betald senast den 25/1 2017
*Vi önskar att ni som vill kandidera till valberedningen eller som revisor/revisorsuppleant mejlar ditt intresse till Rtfdalarna@gmail.com snarast.
*Förslag(motion) från enskild medlem som ni önskar ta upp till behandling på årsmötet ska vara styrelsen tillhanda senast söndagen den 5/2. Detta sker skriftligt per mejl till Rtfdalarna@gmail.com
*Kallelse med handlingar skickas endast per mejl (då vi värnar om miljön samt vår inte så stora ekonomi) till alla röstberättigade medlemmar senast 19/2. Kom därför ihåg att skriva er mejladress när ni skickar mejl om ert medlemskap.

Finns de intresse av att följa med på Årsmötet för förbundet så mejla oss på rtfdalarna@gmail.com

Ridtravarförbundets Årsmöte 2017


Kallelse till Svenska Ridtravarförbundets Årsmöte 2017
Lördag 25/3 i Gekås stugby, Ullared kl. 13:00.
Två personer från varje Distriktsförening får reseersättning av förbundet.
Vi förespråkar samåkning.
Vi bjuder på kaffe & macka.
OBS! Anmälan senast 5/3 till info@ridtravare.com
För er som vill passa på att stanna kvar och shoppa på söndagen kan vi tipsa om boende på hotellet eller i stugbyn. Tel nr till Gekås är 0346-37500. Ev. övernattning står var och en för själva.
Välkomna!